PUNKURICA 2.0 – call for participation

Posted on 2016/05/09 by

0


MAGYAR
ENGLISH
ROMÂNĂ
POLSKI
——————————————————————————-

Punkurica 2.0

Részvételi felhívás

Július 20-24, 2016

Budapest

A Punkurica 2.0 egy három szinten zajló művészeti és aktivista esemény: DJane nyári egyetem, feminista önvédelmi workshop, és csoporton belüli feminista tanácsadási projektünk első megbeszélése!

A rendezvény minden eseménye kizárólag nők, transz, nembináris, genderqueer és agender személyek számára nyitott – cisznemű férfiak nem vehetnek részt

A részvételhez semmilyen meglévő tudásra nincs szükség. Bárkit szívesen várunk, aki tanulni szeretne, és/vagy másokkal megosztaná tudását!

A DJane nyári egyetemre olyan nőket és transz embereket várunk, akik zenével és hangtechnológiával szeretnének foglalkozni. Az esemény abból az igényből született meg, hogy megtörjük a zenei szcéna férfidominanciáját. Várunk téged is, akár teljesen kezdő vagy, vagy már DJ-ztél korábban! A workshopokat nők és transz emberek tartják, célunk pedig hogy elsajátítsd a DJ-zés alapfogásait és másokkal is megoszd a feministra elektronikus zenével kapcsolatos tapasztalataidat. Kábeleket és keverőpultokat szelidítünk majd meg, lemezekkel és CD-kel babrálunk, gombokhoz és szoftverekhez beszélünk, és feminista szolidaritást gyakorolunk! Mindezt csoporton belül csináljuk – elegünk van abból, hogy a férfiak akarnak mindent elmagyarázni (angolul “mansplaining”). A zene és a technológia stratégiai használata révén közösen vesszük fel a harcot a szexizmussal, rasszizmussal, transzfóbiával és homofóbiával szemben. A diplomaosztónk egy queer-feminista buli lesz, ahol mindannyian DJane-ként játszhattok.

A Feminista Önvédelmi projekt (angolul “FSD”) egy rendszeres esemény Budapesten, ahol wendo technikával tanulunk feminista önvédelmet. Már létező csoportunkba hívunk meg titeket, hogy különböző önvédelmi technikákat sajátíthassatok el. A képzés az önvédelem verbális, fizikai és mentális szintjeit ötvözi. Ennek részeként tanulhatsz majd saját határaidról és arról, hogy hogyan védd meg őket; szóbeli és fizikai technikákról, hogy jobban kivédhess szexista, homo-, leszbo-, bi- és queerfób, vagy rasszista támadásokat; gyakorolhatsz egyszerű védekezési és támadási stratégiákat; és erőt meríthetsz saját lehetőségeidből. A részvételhez nincs szükséged előzetes tudásra. A tréning alatt biztonságosabb teret biztosítunk a résztvevőknek.

A csoporton belüli feminista tanácsadás egyfajta lázadás az ellen, hogy ún. szakértőkhöz kelljen fordulnunk tanácsért, gyógyszerekért, mediációért, segítségért. Felismerjük, hogy a nehézségek listája, amelyekkel naponta kell megküzdenünk, hosszú: szakítások, depresszió, szorongás, kiégés. A pénz és a helyszín döntő tényezők abban, hogy mennyire tudunk hozzáférni támogatáshoz érzelmi és pszichés nehézségeinkben.

A kezdő megbeszélésen közösségeinkben meglévő tudást keresünk majd, aminek alapja napi gyakorlataink, tapasztalataink, intuitív stratégiáink és szerkezeteink, amiket sokszor félreértenek, ignorálnak, vagy leértékelnek. A második részben az a célunk, hogy tanuljunk, gondolkozzunk és átvegyünk különböző kommunikációs és tanácsadási gyakorlatokat, amelyek középponjában rendszerszintű és kreatív terápia áll. A cél, hogy felépítsünk és összegyűjtsünk közösségi válaszokat szakításra és kigésére, úgy, hogy létrehozunk egy szerkezetet, amellyel önállóbbak tudunk lenni a saját érzelmi és pszichés jóllétünkkel kapcsolatban – mint kollektívák, mint egyének.

Semelyik workshophoz nem kell előzetes tudással vagy tapasztalattal rendelkezned – csak a témával kapcsolatos szenvedéllyel/lelkesedéssel, és idővel.

Kérünk, hogy írj egy bekezdést magadról és arról, hogy miért szeretnél résztvenni az eseményen. Írtunk néhány kérdést, ami segíthet a jelentkezésedben.

Kérünk, hogy május végéig küldd el nekünk jelentkezésedet a fork@riseup.net címre. Ha többen jelentkeznek mint amennyi helyünk van, a jelentkezések alapján válaszjuk majd ki a résztvevőket.

A válaszaidat bizalmasan kezeljük és csak a képzőkkel osztjuk meg.

 1. Mi az aktivitásod/aktivizmusod jelenlegi színhelye? Ez ugyanaz a hely, ahol élsz, és ahonnan jössz? Hogyan kapcsolódnak ezek a színhelyek Közép-Kelet Európához?
 1. Tagja vagy valamilyen aktivista csoportnak? Mi él a figyelmetek előterében?
 1. Mi érdekel téged ebből a tréningből, miért szeretnél részt venni? Mit szeretnél elsajátítani belőle?
 1. A három tevékenységi kör összeér. Téged melyik érdekel a leginkább? Mik azok a témák, amik szerinted annyira foglalkoztatnak, hogy szerinted azokkal mindenképp foglalkoznunk kell?Van-e bármilyen kérdés, ami nyugtalanít a tréning kapcsán?
 1. Hol fogod majd másokkal megosztani a tréningen szerzett ismereteket?
 1. Szükséged van-e akadálymentesítésre? Segíthetünk neked abban, hogy részt tudj venni? Hogyan? Akár kerekesszékes megközelítésről, akár pihenőszünetekről van szó, jelezz nekünk.
 1. Szükséged van-e speciális étrendre? Mi vegán étkezésekkel készülünk, de jelezz, ha további igényeid vannak.
 1. Végig részt tudsz venni a tréningen 2016. július 20. (érkezés) és 24. (indulás) között?
 1. A tréning nyelve angol. Szükséged van-e fordításra? Ha igen, milyen nyelvre?

A Radical Queer Affinity Collective 2011 alakult Budapesten, és arra a kérdésre fókuszált, hogyan lehet queer politikát művelni közép-kelet európai kontextusban. A queer politika nem kizárólag nyugati koncepció szerintünk. A queer forradalom bárhol kitörhet, akár itt és most is, úgyhogy mi ennek az aktivizmusnak a közép-kelet európai megvalósulására és sajátosságaira összpontosítottunk, éstransznacionális queer szolidaritást szerettünk volna kialakítani a régióban. Két évig működött a KLIT nevű közösségi terünk – queer feminista közösségi hely, sex shop, könyvtár.

Most az ellenállás új módjain dolgozunk. Klikkeljetek die: https://klitbudapest.wordpress.com/ és https://rqac.wordpress.com/

Jelentkezés határideje: 2016. május 30.

A szállásotokat megoldjuk, lehetőségeink szerint. Ha van valamilyen ezzel kapcsolatos kérésetek vagy igényetek, írjatok.

Vegán ebédekhez és vacsorákhoz minden szükséges alapanyagot mi adunk.

Ha vízum- és útiköltségre van szükséged, jelezz nekünk a fork@riseup.net címen, tudunk támogatást nyújtani. Ha vízumra van szükséged, minél előbb küldd el nekünk az érvényes útleveled szkennelt másolatát.

A workshopok többsége angol nyelven zajlik majd, de lehetőség lesz magyar, orosz, lengyel, német, spanyol, román, szlovén, szerb-bosnyák-horvát szimultán fordításra is.

További infókért nézzetek el a blogunkra: https://klitbudapest.wordpress.com/

 ——————————————————————————-
ENGLISH

Punkurica 2.0

Call for Participation

July 20-24, 2016

Budapest, Hungary

Punkurica 2.0 is a three-layered small-scale artivist action that includes a slice of summer school for DJanes, a kick-ass feminist self-defence workshop, and a delicious frosting made out of peer-to-peer feminist counseling kick-off meeting! All our activities are women, trans, nonbinary, genderqueer, and agender only, and are explicitly excluding cis men.

No previous knowledge is required just the desire to learn and share skills!

The DJanes school invites women and trans folks who wish to engage in the fields of music and sound technology. This action grows out of the need to change the key in the broken record of male-dominated music scene. Whether you’re an absolute beginner or you already tried some DJing, you are welcome to join us! With a series of workshops led by other women and trans instructors, you will acquire DJing skills and be able to share your own experiences in creating feminist electronic music. We will tame cables and mixers, caress vinyls and discs, talk to controllers and software, and practice feminist solidarity! No more mansplaining! Through the strategic use of musical and technological tools we will fight back against sexism, racism, transphobia, and homophobia together! The graduation ceremony will be a queerfeminist party at which you will be the collective DJanes.

The Feminist Self-Defense project (FSD) is a continuing training activity of wendo technique of feminist self defence in Budapest. To the existent group we want to invite some of you to practice with us different techniques of self defense in a broad sense.

The trainings combine verbal, physical and mental level of self-defense. This includes training of awareness of your own personal boundaries and how to protect them, to train how to defend yourself from sexist, trans/homo/lesbo/bi/queer-phobe, racist assaults verbally as well as physically, to train some practical and simple blocking and attacking skills and to get empowered by your own possibilities. There is no previous knowledge required. The space we are creating during the training is a safer space for the ones involved.

Peer-to-peer feminist counseling is a revolt against the pressure to turn to experts to counsel us, to medicate us, to mediate us, to help us. We recognize that this list of what we face daily is long and confusing: break-ups, depression, anxiety, burn-outs , … Money and location are decisive factors in our access to support and being accompanied in our emotional and psychological struggles.

At the kick off meeting we will search for an already existing knowledge of our communities based on our daily practices, experiences, intuitive strategies and structures that are often overlooked, misunderstood and undervalued. The second block will be to learn, reflect on and adapt different practices of communication/counseling with a focus on systemic and creative therapy. The aim is to build and  collect community responses to ‘burn-out’ and ‘break-up’ by developing a structure in which we can become more autonomous when it comes to our emotional and psychological well-being – as collectives, as individuals, and as affinity networks.

How to apply?

For all workshops NO previous knowledge or experience is required.

All you need is passion for the topic and timely availability. Therefore please write a paragraph about yourself and your interest in the training. We prepared a few questions to guide your application.

Please send us your application to fork@riseup.net by the end of May. We will use these answers to select participants if more people apply for the training than we have space for. Your answers are confidential and will only be shared with the trainers and the file will be destroyed after use.

Name or Nickname:

 1. Where are you active at the moment? Is this also where you live and where you consider yourself to be from? How does this relate, if not obviously, to the context of Central Eastern Europe?
 1. Are you involved in certain collectives? What are some of the key challenges for you?
 1. What interests you about this training? Why do you want to participate? What do you hope to get out of the training?
 1. The three layers of activities might overlap. In this case what would be your main interest? What, for you, are the most important things or topics for us to cover? Do you have any concerns about the training?
 1. Do you have any ideas about where and how you want to share your learning after this training?
 1. Do you have any access needs? Do you need anything to help you to participate in this training? This could be anything from needing a wheelchair accessible training venue to needing regular breaks to help you to concentrate.
 1. Do you have any dietary requirements or allergies? Food will be vegan but please tell us about any additional needs.
 1. Are you able to attend for the whole training (arrival 20/7/16, depart 24/7/16)? Is there anything else you would like to tell us?
 1. The training will be facilitated in english. Would you need translation? If yes, what language?

Who are we?

The Radical Queer Affinity Collective started out in Budapest in 2011 with the critical question of how to do queer politics in the situated context of Central Eastern Europe. We believe that queer politics is NOT a uniquely Western concept. Queer revolt can happen (and does happen) here and now, so we wanted to explore the significance and complicatedness of this kind of political action in the CEE context and build transnational queer solidarity in this region. The idea of creating a platform for discussion materialized itself for two years in the actual space of KLIT — a queer feminist community space, sex shop, and library project. We are now working on new ways to resist. Check out https://klitbudapest.wordpress.com/ and https://rqac.wordpress.com/.            

Due date of submissions: May 30th, 2016

Technical details:

 • We will host you the best we can  (if you have any special need/request feel free to communicate this to us)
 • We will provide everything needed for self organized vegan lunch and dinner
 • We have set aside money for supporting visa and travel costs (please contact us at fork@riseup.net. In case you need a visa for Hungary, please send us as soon as possible a message together with a valid passport scan.
 • Most workshops will be held in english with a possibility of peer-translation into Hungarian, Russian, Polish, German, Spanish, Romanian, Slovenian, Serbo-Bosnian-Croatian.

**if there is anything written here that you don’t understand, feel free to ask – regarding language, meaning, expressions, etc. we will answer as friendly as possible:)**

For further info and updates, check our blog: https://klitbudapest.wordpress.com/

 ——————————————————————————-
ROMÂNĂ

Punkurica 2.0

Apel de participare

Iulie 20-24, 2016

Budapesta, Ungaria

Punkurica 2.0 este o acţiune artivistă pe trei nivele, ce însumează o felie de şcoală de vară pentru DJanes, un atelier feminist de auto-apărare ce rupe, şi cireaşa de pe tort – o intâlnire şi atelier de counseling peer to peer. Toate activităţile sunt NUMAI de- şi pentru femei, persoane trans, non-binare, genderqueer sau fără gen, iar bărbaţii cis sunt explicit excluşi.

Nu este necesară experienţă anterioară, ci numai dorinţa de a învăţa şi împărtăşi cunoştinţe!

Şcoala de DJanes invită femeile şi persoanele trans care îşi doresc să devină (mai) active în domeniul muzicii şi tehnologiei sunetului. Această iniţiativă vine din nevoia de a schimba placa stricată a scenei muzicale dominate de bărbaţi. Fie că eşti începătoare/începător absolut, fie că ai mai încercat până acum DJing, eşti binevenit/ă sa ni te alături! Cu o serie de workshopuri conduse de instructori/ instructoare femei şi trans, vei dobândi abilităţi de DJing şi de a împărtăşi cunoştinţele mai departe, în crearea de muzică electronică feministă. Vom îmblânzi cabluri şi mixere, vom mângâia viniluri şi discuri, vom vorbi cu controllere şi software-uri, şi vom practica solidaritatea feministă! Gata cu explicangeala din partea bărbaţilor!  Prin folosirea strategică a muzicii şi tehnologiei, vom lupta împreună împotriva sexismului, rasismului, transfobiei şi homofobiei. Ceremonia de promovare va consta într-o petrecere queer-feministă, unde colectivul de Djanes veţi fi voi.

Atelierele de auto-apărare feministă, bazate pe tehnici wendo de auto-apărare, au fost organizate până acum în mod regulat în Budapesta. Vă invităm să vă alăturaţi grupului deja existent, pentru a exersa tehnici de auto-apărare într-un sens mai larg.

Atelierele prezintă strategii de auto-apărare verbală, fizică şi mentală. Ele includ cunoaşterea propriilor noastre limite şi protejarea lor, moduri de a ne auto-apăra împotriva asalturilor verbale şi fizice sexiste, trans/homo/lesbo/bi/queer-fobe, rasiste; metode simple şi practice de blocare, atac, încurajate de propriile noastre puteri. Nu este necesar să aveţi cunoştinţe anterioare. Ne propunem ca pe timpul atelierelor să creăm un spaţiu sigur pentru persoanele implicate.

Counseling peer-to-peer feminist este o revoltă împotriva presiunii de a apela la experţi pentru a ne consilia, medica, media, ajuta. Recunoaştem că există o întreagă listă a chestiilor cu care ne confruntăm zilnic: despărţiri, depresie, anxietate, burn-out… Banii şi amplasarea geografică sunt factori decisivi în privinta accesului nostru la sprijin, în eforturile noastre emoţionale şi psihologice.

La întânirea iniţială vom explora bagajul de cunoştinte deja existente în comunităţile noastre, bazate pe practicile noastre zilnice, experienţele, strategiile intuitive şi structurile care de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea, neînţelese şi subestimate. În a doua parte, vom învăţa să reflectăm asupra şi adaptăm diverse practici de comunicare şi consiliere, cu focus pe terapia creativă şi sistemică. Obiectivul nostru este de a construi, şi colecta răspunsuri din partea comunităţii la “burn-out” şi despărţiri, prin crearea unei structuri in care să devenim (mai) autonome atunci când vine vorba de bună-starea noastră emoţională şi psihologică – colectiv, individual, sau în cadrul reţelelor de afinitate.

Cum să aplici?

Pentru toate atelierele NU sunt necesare cunoştinţe, experienţă sau pregătiri anterioare.

Ai nevoie numai de interes, pasiune şi disponibilitate în privinţa timpului. De aceea, te rugăm să scrii un paragraf despre tine insăţi/însuţi, şi motivarea de a participa. Am pregătit câteva întrebări-ghid pentru a aplica.

Te rugăm trimite-ne răspunsurile la fork@riseup.net până la sfârşitul lunii mai. Vom folosi răspunsurile primite pentru a selecta participanţii/tele, în cazul în care vor aplica mai multe persoane, peste capacităţile noastre de a vă primi şi oferi spaţiu. Răspunsurile voastre sunt confidenţiale, şi vor circula numai între instructori. Fişierele vor fi apoi şterse/distruse permanent.

Nume, poreclă sau pseudonim:

 1. Unde activezi în acest moment? Este acelaşi loc unde şi stai, şi de unde consideri că vii? Dacă nu este evident, cum se leagă acest loc de europa centrală şi de est?
 2. Eşti implicat/ă în anumite colective? Care sunt unele din provocările cu care te confrunţi?
 3. Ce te interesează la acest training? De ce vrei să participi? Ce speri să dobândeşti din acest training?
 4. Cele trei principale activităţi s-ar putea să aibă loc simultan. În acest caz, care te-ar interesa în mod special? Care sunt, pentru tine, cele mai importante teme sau subiecte pe care noi ar trebui să le acoperim? Ai anumite temeri legate de ateliere?
 5. Ai deja idei, despre cum şi unde ai putea împărtăşi ceea ce ai învăţat la aceste ateliere?
 6. Ai anumite nevoi legate de accesibilitate? Ai nevoie de ceva anume din partea noastră, pentru a te putea ajuta şi participa la ateliere? Ar putea fi orice, de la necesitatea unor locaţii accesibile pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile, la pauze mai dese care ar facilita concentrarea.
 7. Ţii o anume dietă sau ai alergii? Mâncarea va fi vegană, însă te rugăm să ne spui dacă ai alte nevoi.
 8. Ai putea participa pe durata întregului atelier? (20/07/2016 sosire – 24/07/2016 plecare)? Ai dori să ne comunici altceva?
 9. Atelierele vor fi facilitate în engleză. Ai avea nevoie de traducere? Dacă da, în ce limbă?

Cine suntem?

Radical Queer Affinity Collective a apărut în Budapesta în 2011, odată cu dilemele legate de cum am putea să ne articulăm acţiunile politice queer în contextul europei centrale şi de est. Credem că politica queer NU este exclusiv un concept vestic. O revoltă queer poate avea loc (şi are) aici şi acum, şi astfel ne-am dorit să explorăm semnificaţia şi complexitatea acestor acţiuni politice în contextul europei de est, şi să contribuim la o solidaritate transnaţională în această regiune. Ideea de a crea o platformă pentru discuţii s-a materializat timp de doi ani în spaţiul fizic KLIT – un spaţiu al comunităţii queer feministe, un sex shop, şi proiectul bibliotecii. Momentan lucrăm la noi moduri de a rezista. Adresele noastre:                                        

https://klitbudapest.wordpress.com/ şi https://rqac.wordpress.com/.
Termen limită de înscriere: 30 mai, 2016

Detalii tehnice:  

 • Vom încerca să găsim cele mai bune soluţii în privinţa cazării (dacă ai o anumită nevoie, nu ezita să ne comunici).
 • Vom oferi posibilitatea prânzurilor şi cinelor auto-organizate
 • Am pus de-o parte bani pentru costurile legate de viză şi transport (te rugăm să ne contactezi la fork@riseup.net. În caz că ai nevoie de viză pentru ungaria, te rugăm să ne anunţi cât mai devreme şi să ne trimiţi un scan al paşaportului)
 • Majoritatea atelierelor vor fi ţinute în engleză cu posibilitatea de a le traduce în maghiară, rusă, poloneză, germană, spaniolă, română, slovenă, sârbo-bosniacă-croată.

** dacă nu înţelegi ceva din ce este scris mai sus, nu ezita să ne întrebi – poate fi oric legat de limbaj, sensul cuvintelor, expresii etc. Vom încerca să răspundem pe cât de prietenos posibil J **

Pentru update-uri şi veşti: https://klitbudapest.wordpress.com/

 ——————————————————————————-
POLSKI

Punkurica 2.0

Zaproszenie do uczestnictwa

Lipiec 20-24, 2016

Budapeszt, Węgry

Punkurica 2.0. to 3-warstwowa akcja artywistyczna, w skład której wchodzi porcja szkoły letniej dla Didżejek, odjazdowy feministyczny kurs samoobrony i smakowita polewa przygotowana z/na spotkaniu rozpoczynającym feministyczny projekt porad peer-to-peer. Wszystkie organizowane przez nas aktywności są kierowane wyłącznie do kobiet, trans, osób niebinarnych, genderqueer i apłciowych (agender)  a cispłciowi mężczyźni są z nich całkowicie wykluczeni.

Szkoła dla Didżejek zaprasza kobiety i osoby trans, które chciałyby zgłębić zagadnienie muzyki i technologii dźwięku. Pomysł tego projektu wyłonił się z potrzeby zmiany dźwięku zdartej płyty granej zawsze przez mężczyzn. Nieważne czy jesteś zupełnie początkująca czy też już kiedyś próbowałaś swoich sił jako didżejka, dołącz do nas! Podczas warsztatów prowadzonych przez kobiety i osoby trans, zdobędziesz nowe umiejętności a także będziesz miała szansę podzielić się już posiadaną wiedzą w zakresie tworzenia feministycznej muzyki elektronicznej. Będziemy razem oswajać kable i miksery, pieścić winyle i płyty, porozumiewać się ze sterownikami i programami, a także praktykować feministyczną solidarność! Koniec z męskimi wyjaśnieniami!  Poprzez strategiczne wykorzystanie muzycznych i technologicznych narzędzi, będziemy razem kontratakować seksism, rasizm, transfobię i homofobię! A na zakończenie szkoły zorganizujemy queerowo-feministyczną imprezę, na której wy wszystkie będziecie Didżejkami!

Feministyczny kurs samoobrony (FKS) jest kontynuacją feministycznych treningów wendo w Budapeszcie. Chcemy was zaprosić, wraz z istniejącą już grupą, do wspólnego treningu różnych taktyk szeroko pojętej samoobrony. Treningi te są połączeniem werbalnego, fizycznego i mentalnego wymiaru samoobrony. Zalicza się do nich: ćwiczenie świadomości własnych granic i ich obrony, ćwiczenia w obronie zarówno fizycznej jak i werbalnej przed seksistowskimi, trans/homo/lesbo/bi/queer-fobicznym czy rasistowskimi atakami, nauka praktycznych i podstawowych umiejętności obrony i ataku a także osobisty empowerment poprzez odkrycie własnych możliwości.

Poradnictwo peer-to-peer jest wyrazem buntu przeciwko społecznej presji zwrócenia się z naszymi problemami do ekspertów, aby nam doradzili, zaradzili, podali leki, pomogli. Zdajemy sobie sprawę, iż lista problemów, z którymi borykamy się każdego dnia jest długa i skomplikowana: rozstania, depresja, stany lękowe, wypalenia.. Nasze środki finansowe i lokalizacja decydują o naszym dostępie do wsparcia i pomocy w tych emocjonalnych i psychologicznych zmaganiach.

Na tym pierwszym spotkaniu zajmiemy się szukaniem już istniejącej w naszych kręgach wiedzy pochodzącej z naszych codziennych praktyk, doświadczeń, intuicyjnych strategii i struktur, które często są pomijane, niezrozumiane i niedoceniane. Drugi blok spotkania będzie stanowiła nauka i refleksja a także adaptacja do różnych praktych komunikacji/poradnictwa z naciskiem na metodę terapii systematycznej i kreatywnej. Celem jest zbudowanie kolektywnego podejścia/odpowiedzi na “wypalenia” i “rozstania” tworząc strukturę poprzez którą możemy uzyskać emocjonalną i psychiczną autonomiczność – jako kolektywy, jednostki a sieci wsparcia.

Jak można się zgłaszać?

Żadne z warsztatów NIE wymagają uprzedniej wiedzy bądź doświadczenia. Wszystko, co potrzebne to pasja i czas. Napisz proszę akapit o sobie i dlaczego zainteresował cię nasz projekt. Poniżej kilka pytań, które mogą ci w tym pomóc.

Prześlij swoje zgłoszenie do końca maja pod adres fork@riseup.net, użyjemy go do wyboru uczestników tylko jeśli zgłosi się więcej osób niż możemy ugościć. Twoje odpowiedzi są poufne i podzielimy się nimi tylko i wyłącznie z osobami prowadzącymi poszczególne warsztaty, a następnie je zniszczymy/usuniemy.

Imię bądź przezwisko:

 1. Gdzie obecnie działasz? Czy jest to także miejsce, w którym mieszkasz i z którym się identyfikujesz? Jak odnosi się to, jeśli nie w oczywisty sposób, do kontekstu Europy centralno-wschodniej?
 2. Czy jesteś zaangażowana w działanie jakichś kolektywów? Z jakimi wyzwaniami się to dla ciebie wiąże?
 3. Co interesuje cię w naszym treningu? Dlaczego chciałabyś wziąć udział? Co oczekujesz z niego wynieść?
 4. Te trzy wspomniane wyżej warstwy tej akcji mogą się na siebie nakładać. Gdyby tak się stało, która z nich byłaby dla Ciebie najbardziej interesująca? Które tematy i kwestie chciałabyś najbardziej żebyśmy poruszyły? Czy masz jakieś obawy związane z tym treningiem?
 5. Czy masz już jakiś pomysł jak i gdzie mogłabyś podzielić się wiedzą/umiejętnościami zdobytymi podczas naszego treningu?
 6. Czy masz jakieś potrzeby w kwestii dojazdu/dostępu, o których powinnyśmy wiedzieć? Czy potrzebujesz czegoś, co ułatwiłobyi/pomogłoby ci wziąć udział w treningu? Może to być cokolwiek poprzez np. miejsce, które jest przystępne dla wózka inwalidzkiego do potrzeby regularnych przerw, które ułatwiłyby ci się skoncentrować.
 7. Czy masz jakieś wymagania dotyczące twojej diety, bądź alergie? Jedzenie będzie wegańskie, ale daj nam znać jeśli masz dodatkowe potrzeby.
 8. Czy jesteś w stanie wziąć udział w całym treningu (start 20.07, zakończenie 24.7)? Czy jest coś jeszcze, czym chciałabyś się z nami podzielić?
 9. Trening będzie prowadzony w języku angielskim. Czy potrzebujesz tłumaczenia? A jeśli tak, to na jaki język?

Kim jesteśmy?

Radical Queer Affinity Collective rozpoczął swoją działalność w 2011 roku w Budapeszcie od krytycznego pytania o to jak można zajmować się queer’ową polityką w kontekście centralno-wschodniej Europy. Wierzymy, że ‘polityka queer’ NIE jest wyłącznie zachodnim konceptem. Queer rewolta może mieć miejsce (i ma miejsce) tu i teraz i dlatego chciałyśmy przyjrzeć się bliżej znaczeniu i złożoności tego rodzaju akcji politycznej w kontekście Europy centralno-wschodniej jak i również stworzyć transnacjonalną queer solidarność w tym regionie. Pomysł stworzenia platformy służącej do dyskusji materializował się przez 2 lata w miejscu o nazwie KLIT – queer’owo feministyczna przestrzeń, sex shop i biblioteka. Obecnie skupiamy się nad opracowaniem nowych metod oporu. Zajrzyj tutaj: https://klitbudapest.wordpress.com/ , https://rqac.wordpress.com/.

Termin zgłoszeń: do 30 maja 2016

Przydatne informacje:

 • Ugościmy cię w miarę naszych możliwości (jeśli masz jakieś szczególne zapotrzebowania/życzenia, daj nam znać)
 • Dostarczymy wszystko, co potrzebne do przygotowania wegańskiego lunchu i kolacji
 • Możemy pokryć koszty podróży bądź wizy (napisz do nas jak najszybciej pod adres fork@riseup.net jeśli potrzebujesz wizy do Węgier wraz ze skanem swojego paszportu)
 • Większość warsztatów będzie prowadzona w języku angielskim z możliwością tłumaczenia na węgierski, rosyjski, polski, niemiecki, hiszpański, rumuński, słoweński, serbo-bośnio-chorwacki

Więcej informacji i aktualności znajdziesz na naszym blogu: https://klitbudapest.wordpress.com/

Posted in: Meetings, party, workshops